Content voor Ingelogde Gebruikers

Wachtwoorden wissel

Vandaag was is het nationale Verander-je-wachtwoord-dag. Tijd om op deze dag nog eens extra kritisch te kijken naar je wachtwoorden. Je wachtwoord is jouw eerste verdediging in cybersecurity. Aangezien het aantal gevallen van online fraude nog steeds toeneemt, is het dus wel zo belangrijk dat je een goed wachtwoord kiest.

Wist je trouwens dat er verschillen zijn tussen de seksen bij het kiezen van wachtwoorden? Vrouwen gebruiken vaker positieve en liefdevolle termen als ‘zomer’ of ‘iloveyou’. Ook de aankomende vakantiebestemming en de naam van het huisdier zijn favoriet. Terwijl mannen vaker wachtwoorden gebruiken die sport-gerelateerd zijn. De kans is dus groot dat een deel van de mannelijke inwoners in Arnhem ‘Vitesse’ als deel van hun wachtwoord heeft gekozen. Wanneer muziek als inspiratie dient voor het gekozen wachtwoord zijn de verschillen er ook. Mannen kiezen eerder voor ‘metallica’ of ‘coldplay’ en vrouwen juist voor ‘justinbieber’ of ‘onedirection’.

De meest gebruikte wachtwoorden zijn nog steeds ‘123456’, ‘qwerty’, ‘welkom’ en ‘password’ of een combinatie daarmee. Tijd dus om hier afscheid van te nemen als dit ook in jouw wachtwoorden voorkomt.

Wil je meer weten over het gebruik van wachtwoorden of zelfs eens testen of jouw wachtwoord veilig genoeg is? Kijk dan op https://veiliginternetten.nl/wachtwoorden/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven