Content voor Ingelogde Gebruikers

Hoe kunnen we helpen?

Wat is de levensduur van een vlag?

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Weet je dat een vlag bij intensief gebruik gemiddeld 3-6 maanden meegaat? Na deze periode vertonen vlaggen vaak wat slijtage en worden de kleuren flets. 3-6 Maanden lijkt niet zo lang, maar beeld je eens in dat de vlag in de meeste gevallen gewoon 24 uur per dag buiten, in weer en wind, hangt. Dat heeft nogal een impact op de materialen.
De levensduur van een vlag is natuurlijk wel afhankelijk van de omstandigheden waar de vlag mee te maken krijgt. Hierin spelen bepaalde weersomstandigheden, zoals wind, zon en regen, een bepalende rol. Woon je bijvoorbeeld aan de kust waar meer wind is, dan zal een vlag minder lang meegaan dan in een bosrijke omgeving, waar weinig wind is. Bovendien adviseren we om jouw vlaggen en banieren bij windkracht 6 of hoger niet in de mast te hangen.
Hieronder vind je een aantal tips waarmee je de levensduur van jouw vlag kan verlengen, waardoor je er nog meer plezier van zult hebben:

Hoe verleng je de levensduur van jouw vlag:

  1. Bevestig de vlag aan een officiële vlaggenmast;

  2. Houd vlaggen uit de buurt van scherpe randen, struiken of muren waar ze tegenaan kunnen wapperen;

  3. Repareer losgeslagen zomen tijdig, dit voorkomt rafelen;

  4. Regen, sneeuw en harde wind hebben een slechte invloed op de levensduur van vlaggen;

  5. Haal vlaggen bij windkracht 6 of hoger naar binnen;

  6. Vouw de vlaggen nooit nat op en bewaar ze op een droge plek, op deze manier blijven de kleuren langer goed.

Is je vlag nog niet versleten, maar inmiddels wel aan een wasbeurt toe, bekijk dan de wastips voor een optimaal resultaat!

Inhoudsopgave
Scroll naar boven