Content voor Ingelogde Gebruikers

Hoe kunnen we helpen?

Welke soorten vlaggen zijn er?

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Welroos Media is gespecialiseerd in het bedrukken en leveren van beachflagsbaniervlaggen en mastvlaggen. Deze 3 soorten vlaggen hebben een aantal dezelfde eigenschappen. Hierdoor kan je met bedrukte vlaggen met een relatief kleine investering een groot publiek bereiken.

Maar wat zijn naast de overeenkomsten dan de verschillen tussen deze 3 vlaggensoorten? Voor elke gelegenheid is er namelijk wel een vlag beschikbaar die zorgt voor een optimale zichtbaarheid van jouw bedrijf of evenement. Daarom is het belangrijk om de juiste vlag voor de juiste toepassing te kiezen. Om de keuze niet te groot te maken hebben we de 3 populairste vlaggen in ons assortiment opgenomen en hieronder voor je uitgelicht. Zo kan je in één oogopslag zien wanneer je welke soort vlag het beste kan gebruiken!

De beachflag

De beachflag (of strandvlag / beachvlag) is van oorsprong een vlag die veelal op of bij het strand werd geplaatst. Je ziet hem vandaag de dag steeds meer ingezet worden als opvallende promotievlag bij winkels of evenementen. De beachflag is namelijk een ideale eyecatcher voor op een terras, markt of tijdens een in- of outdoor evenement. Het is dé perfecte aandachtstrekker tijdens sportwedstrijden, festivals of zakelijke netwerkbijeenkomsten. Daarnaast heeft deze vlag een karaktervolle uitstraling waar je niet omheen kan. Bovendien kan de beachflag ook prima dienst doen als markerpunt voor bijvoorbeeld openbare voorzieningen.

Zijn opvallende verschijning en de mogelijkheid om jouw bedrijfsnaam of andere boodschap te laten knallen, zijn belangrijke kenmerken van de beachflag. De flexibele mast, gemaakt van supersterk glasfiber, zorgt er bovendien voor dat de vlag in de buitenlucht lekker met de wind mee danst. Indien de voet van de beachflag is voorzien van een rotator zal hij ook altijd met de wind mee draaien. De blik van een willekeurige voorbijganger zal de vlag daardoor niet snel missen. Precies het doel wat je wil bereiken met een beachflag!

Beachflags zijn te bestellen in verschillende uitvoeringen. Zo is de vlag in verschillende hoogtes (3, 4 en 5 meter masthoogte) en vormen (holle, rechte, ronde of schuine uitvoering) te bestellen. Voor een stevige plaatsing zijn er een verschillende voeten verkrijgbaar, zodat je beachflag op elke ondergrond staat te shinen.

De baniervlag

De baniervlag is een staande of langwerpig model vlag voor bevestiging in een normale vlaggenmast. Gebruik voor een optimale uitstraling van de baniervlag een roterende banieruithouder. Deze wordt aan de bovenzijde van de mast bevestigd en zorgt ervoor dat de baniervlag, ook bij geen of matige wind, altijd goed zichtbaar is. Je schuift de uithouder door de open tunnelzoom van de baniervlag. Hierdoor zal de vlag nooit slap tegen de vlaggenmast gaan hangen bij weinig wind.

De baniervlag gebruik je vaak als aankleding en verfraaiing van een horecalocatie, evenement, winkel of bedrijfspand. Deze vlag dankt zijn populariteit dan ook voornamelijk aan zijn professionele en zakelijk uitstraling.

Door de afwerking met een gesloten óf open tunnel met haken is onze baniervlag geschikt voor een sterke en juiste montage aan iedere vlaggenmast.

De mastvlag

De meeste gebruikte en daarmee populairste vlag in ons assortiment is de mastvlag. Deze rechte vlag gebruik je vooral om op te vallen op een bedrijventerrein of als verfraaiing van je bedrijfspand. Voor de bevestiging van een mastvlag gebruik je een vlaggenmast of gevelstokhouder aan de muur, gevel of wand. Voor een relatief klein bedrag kan je met een mastvlag dus al snel en voordelig de aandacht van voorbijgangers trekken.

De rechte mastvlag wappert vrij in de mast. Daardoor is hij geschikt voor vlaggenmasten zonder banierhouder.

Door de afwerking met een band met haken óf een koort en lusje is onze baniervlag geschikt voor een sterke en juiste montage aan iedere vlaggenmast.

Waar wordt een vlag van gemaakt?

Onze vlaggen worden gemaakt uit 115 gr/m² glans polyester met dubbel gezoomde naden en is zeer duurzaam. Hierdoor zijn de mastvlaggen voor zowel binnen als buiten geschikt. De gebruikte druktechniek is sublimatie druk, wat voor een 95% doordruk naar de achterzijde van de vlag zorgt. De inkt zit bij suplimatiedruk in het doek en is UV bestendig. De vlaggen zijn B1 / M1 brandvertragend en wasbaar op 30º met fijnwasmiddel.

Inhoudsopgave
Scroll naar boven