Content voor Ingelogde Gebruikers

Websites zonder HTTPS als onveilig weergeven door Google Chrome.

In juli 2018 is Google Chrome versie 68 gelanceerd en vanaf deze versie worden alle websites zonder SSL certificaat als onveilig weergegeven. Google markeerde onveilige website nu al met een ‘i’ en wanneer je hier op klikt dan komt pas de melding dat de verbinding niet veilig is. Met de release van versie 68 gaat Google nog een stapje verder door websites die nog met het onbeveiligde HTTP protocol worden geladen de melding ‘Not secure’ opvallend zal gaan te gaan weergeven en is dus een volgende stap in het streven van Google naar HTTPS al standaard protocol.
Wijziging HTTPS Chrome 68 | Welroos Media
Bovenstaande afbeelding (afkomstig van het Google blog) toont het verschil van een huidige website zonder HTTPS, en de weergave vanaf juli dit jaar bij een website zonder HTTPS. Aan de  ‘i’ wordt dus de tekst ‘Not secure’ toegevoegd.

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat is te herkennen aan https:// voor je domeinnaam in de URL van je webbrowser en beveiligt alle uitgewisselde informatie van jouw website, zoals online aankopen, financiële transacties en persoonsgegevens. Het zorgt bovendien voor vertrouwen bij de bezoekers van je webshop of website; zij weten door de aanwezigheid van een SSL certificaat dat er veilig met hun gegevens wordt omgegaan.

Is mijn website nog vindbaar op Google zonder SSL?

Naast een beveiligde verbinding, draagt een SSL certificaat ook bij aan een betere vindbaarheid van je website in Google, omdat Google een website die voorzien is van een SSL certificaat hoger waardeert. Het gebruik van SSL certificaten zal een zwaardere ranking factor worden en met deze aanpassing in versie 68 heeft het bedrijf weer een volgende stap gezet in het streven naar HTTPS als standaard protocol. Voor Google krijgt de beveiliging van je website daarmee een steeds hogere prioriteit. Daarom wil Google websites met een HTTPS (veilige verbinding) belonen.

Hoe kan ik voorkomen dat bezoekers mijn webshop of website niet meer vertrouwen?

Het is eigenlijk heel eenvoudig om de waarschuwingen in Chrome te voorkomen. Door een SSL certificaat te installeren wordt jouw webshop of website geladen met het veilige HTTPS protocol. Op het moment van schrijven maakt Google (nog) geen onderscheid tussen de verschillende soorten SSL certificaten, waardoor je voldoende hebt aan een voordelig SSL certificaat zonder bedrijfsgegevens om deze waarschuwing te voorkomen.
Met dit type certificaat voldoe je ook aan de voor webwinkeliers geldende regels op het gebied van privacy bescherming en toetsingscriteria voor webwinkelkeurmerken. Bovendien kan je hiermee ook profiteren van een hogere positie in de Google zoekresultaten.
Heb je nog niet de beschikking over een SSL certificaat en wil je er meer over weten? Kijk dan op onze pagina met de verschillende SSL mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven