Content voor Ingelogde Gebruikers

Help, mijn WordPress website is gehackt!

Het komt helaas nog steeds vaker voor: vol trots heb je je nieuwe website aan je klanten gepresenteerd, wordt je website ineens gehackt! Helaas ben je niet de enige die het is overkomen. De laatste jaren neemt het aantal aanvallen op websites dan ook flink toe. Zo gaan volledig geautomatiseerde systemen op zoek naar de zwakke plekken (eenvoudige wachtwoorden, verouderde versies, onveilige plugins etc) van je website. Wanneer dit lukt, wordt je website veelal misbruikt om te spammen, virussen te verspreiden of andere (vervelende) doeleinden. In eerste instantie hoef je daar nog niets van te merken, maar als je het merkt kunnen de gevolgen aanzienlijk zijn (zo kan Google je website op de zwarte lijst zetten en wordt je website niet meer getoond).

Waarom zal uitgerekend mijn website gehackt worden?

Waarom zouden hackers jouw website hacken als je maar een paar bezoekers per dag hebt? De meeste hackers zijn echter niet op zoek naar websites met veel verkeer. Ze gebruiken je website om via jouw server SPAM rond te mailen, waarbij de bezoekersaantallen helemaal niet relevant zijn. Een goede reden dus om jouw WordPress website extra goed te beveiligen.

Voorzorgsmaatregelen

Voor sites die gebouwd zijn met WordPress is het belangrijk dat deze up-to-date en veilig blijven. Met de oplevering van je website zijn er door Welroos Media een aantal essentiële installaties verricht ten behoeve van de veiligheid van je WordPress website, denk hierbij aan de installatie van diverse veiligheidsplugins. De ontwikkelingen binnen WordPress gaan echter razendsnel; er komen regelmatig nieuwe updates van WordPress uit én worden er regelmatig nieuwe versies van plugins gelanceerd. Daarom is structureel onderhoud van een WordPress omgeving erg belangrijk en is het sterk aan te raden deze updates bij te houden, met name in geval van beveiligingsupdates. Zo blijft de website veilig, up-to-date en het draagt daarnaast bij aan optimale prestaties. Een korte checklist voor een veilige WordPress website:

 1. Kies een veilige hostingpartij
 2. Zorg voor een veilige WordPress installatie
  • Verwijder de standaard “admin” gebruikersnaam
  • Kies een sterk wachtwoord
  • Kies een afwijkende table prefix, en gebruik niet de standaard ‘wp_’.
 3. Zorg voor de juiste bestandsrechten
 4. Gebruik alleen veilige plugins en thema’s
 5. Update regelmatig WordPress, thema’s en plugins
 6. Verwijder overbodige bestanden

Wil of kan je dit niet zelf doen? Geen nood, Welroos Media biedt je de mogelijkheid om dit voor je te doen. Bekijk de mogelijkheden onderaan dit bericht.

Toch een probleem, zorg dat je een back-up hebt!

Naast een up-to-date WordPress website is het verstandig om regelmatig een back-up te maken van de gehele website, inclusief de database. Het kan namelijk voorkomen je per ongeluk bestanden wist, overschrijft of dat de website ondanks alle vooraf genomen veiligheidsstappen toch besmet raakt met een virus. De schade kan beperkt blijven als er regelmatig back-ups worden gemaakt, zodat eventueel verloren materiaal weer teruggezet kan worden. Kan je met genoemde zaken zelf overweg, dan is er niets aan de hand en kan je er zelf mee aan de slag. Wil je die zorgen niet, dan kan je het onderhoud beter uitbesteden. Welroos Media biedt je de mogelijkheid om een abonnement af te nemen en de beveiliging van je website uit handen nemen, zodat jij je kan richten op de core business van je eigen bedrijf!

Wat kan Welroos Media voor jou betekenen en wat kost het?

Het WRM preventie abonnement bestaat uit de volgende onderdelen die Welroos Media maandelijks voor je uitvoert:

 • Back-up maken van de database
 • Back-up maken van belangrijke bestanden
 • Updaten van WordPress bij nieuwe release
 • Update van plugins bij nieuwe releases
 • Opruimen spamberichten (snelheid optimalisatie)
 • Opschonen database (snelheid optimalisatie)
 • Optimalisatie database (snelheid optimalisatie)
 • Terugzetten van back-up indien noodzakelijk

Dat alles voor slechts € 25,00 per maand*

* De prijs is inclusief het updaten van alle gratis plugins. Betaalde plugins kunnen tegen meerprijs worden geupdate. De prijzen zijn per website (ex. BTW) en per maand en gelden bij betaling vooraf per kwartaal.

Voor WordPress websitebeheer en onderhoud werken we nog steeds samen met De Media Baron. Kijk op de website voor meer informatie.

Ik heb momenteel geen budget voor het beveiligen van mijn website

Welroos Media heeft natuurlijk geen inzage in jouw portemonnee, maar je dient je wel altijd te realiseren dat het herstellen van een gehackte website aanzienlijk meer tijd én geld kost dan preventief onderhoud door Welroos Media. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven