De waardering van www.welroosmedia.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 6 reviews.

Een vliegende start met Wordpress
Gratis startershandleiding voor WordpressGratis .pdf download

Page content

Hoe werk ik een WordPress plugin bij?

Wanneer  je gebruik maakt van plugins op je WordPress website (en dat is in nagenoeg alle gevallen zo), dan moet je deze eens in de zoveel tijd updaten. Plugins zijn één van de belangrijkste onderdelen van je website en ontwikkelaars werken voortdurend aan een plugin om deze te verbeteren, bugs eruit te halen of te beveiligen en geven deze dan vervolgens vrij als update aan de gebruikers. Het is daarom van belang dat je plugins altijd bijwerkt naar de laatste versie.

Moet ik WordPress plugins updaten

Wanneer er een nieuwe versie of update beschikbaar is van één van je actieve plugins dan krijg je, afhankelijk van je instellingen, een geautomatiseerde e-mailmelding vanuit je website. Is dit niet ingesteld dan zal er een alert worden weergegeven in je ‘Dashboard’ en kan je de instructies volgen om de plugin bij te werken.

Wat moet ik doen als er een update beschikbaar is van een van mijn plugins?

Wanneer er een update van een plugin beschikbaar krijg je, zoals hierboven beschreven, een melding en zal je dit zien staan in het ‘Plugins’ overzicht in je ‘Dashboard’.

Houd wel in gedachte dat het updaten van een plugin nooit geheel zonder risico is!

Een plugin kan er namelijk ineens voor zorgen dat je website niet meer functioneert een voor een error zorgt. Daarom raad ik je altijd aan om eerst een backup te maken van je website of, indien je erover beschikt, de plugin eerst te testen in een testomgeving. Kijk daarom voordat je de plugin update ook eerst even wat de nieuwe functies van de plugin zijn en of deze wel compatibel is met je geïnstalleerde WordPress versie en je hier rekening mee kan houden. Kijk hiervoor in de ‘Details’ van de plugin. Je kan er ook voor kiezen om de plugin direct bij te werken:

Melding om een WordPress plugin bij te werken

Kan ik WordPress plugins automatisch updaten?

Ja, dat kan zeker en dit zal je in de basis een hoop tijd schelen, MAAR… zoals eerder aangegeven bestaat er altijd een gevaar op een error of erger… een niet werkende website. Die tijdswinst kan dan in het slechtste geval resulteren in het opnieuw moeten opbouwen van je website. De frustratie en ergernis nog daargelaten 😉

Liever je website laten updaten door een expert?

Klinkt dit allemaal niet iets te spannend en durf je het niet zelf aan? Geen nood! Met ons WordPress Updatepakket hoef jij je geen zorgen meer te maken over het updaten van plugins of de risico’s die het bijwerken met zich meebrengt. Voor een vast bedrag van €19,95 per maand (ex. BTW) werken wij je WordPress website continue bij met de nieuwste versies en releases. En, ook niet onbelangrijk, wanneer je website na een update ineens niet meer werkt, dan herstellen wij dit voor je.. kosteloos!

    Comment Section

    0 reacties op “Hoe werk ik een WordPress plugin bij?

    Plaats een reactie


    *